Om oss...

Vi är en samling människor som har valt att lysa upp tillvaron för andra genom att plocka fram konstiga mojänger som blinkar ur svarta lådor och hänga upp dessa på märkliga ställen för er förnöjelse. I denna anspråkslösa blogg ska vi försöka förmedla hur våra dagar och nätter kan te sig under Melodifestivalen 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 samt under Eurovision Song Contest 2013 och 2016. Nu utökar vi denna blogg att även omfatta 2019 års upplaga av Melodifestivalen! Kort sagt, hur har vi det när cirkusen kommer till stan? Vi ska försöka att hålla bloggen aktuell, men ber om överseende om vi inte hinner uppdatera den varje dag, vi kommer att ha en del annat att göra också. Hoppas ni finner detta underhållande och vi önskar er trevlig läsning! Varma hälsningar, Ljuscrewet Melodifestivalen 2018.

tisdag 17 februari 2009

Pixelmöte, Tisdag.

Tisdag och möte med Peppe Tannemyr på SSR Beacon Digigobos som tillverkar grafiken till LED skärmarna i scenografin. Vi stämde av nästkommande veckas arbete och jag hämtade upp den senast tillverkade grafiken för showen i Leksand. Peppe och Korven som är pixelkungarna numero ono, har fått en pärm av mig med beskrivningar på vad det skall vara i skärmarna i respektive låt med utgångspunkt i de "formgruppsmöten" jag deltagit i där det bland annat bestäms hur respektive låt ska se ut visuellt. Det är lite krångel med det här eftersom vi har både lågupplöst och högupplöst LED teknik på scenen. Det innebär att vi oftast behöver göra två versioner av materialet för att det ska funka och det tar ju tid.

Agnes var med och det oroar mig lite att hon är så bra på att trycka på knappar, hon stegade resolut fram till en Hippotizer och bytte fil på skärmen på första försöket..
Var ju likadant i Globenfinalen förra året när hon kom på besök, jag ställde henne framför Hog3:an och det första hon gjorde var att slå igång alla Syncrolite för att sedan dra igång alla Atomics...
När hon besökte On Stage i Globen lyckades hon krascha ett Congobord så att Danne fick starta om det för att det skulle återhämta sig...
Inte bra, jag viskar saker som "civilekonom" eller "civilingenjör" i hennes öra...

Loadout Skellefteå.

En av Starlights megaliners väntar på sin mänskliga last i vinternatten.
Sidolast med redig maskin!

Sidefills på väg ner.

Main PA Stage Right landas snyggt i case. Nexo GeoT.

Golvet sopas lite kvickt innan kameragolvet rivs.
Ja, vi har med oss eget kameragolv.
H.E.A.T hade egen hejarklack precis till vänster om FOH.
Notera den rosa lackdressen - det är rock det!