Om oss...

Vi är en samling människor som har valt att lysa upp tillvaron för andra genom att plocka fram konstiga mojänger som blinkar ur svarta lådor och hänga upp dessa på märkliga ställen för er förnöjelse. I denna anspråkslösa blogg ska vi försöka förmedla hur våra dagar och nätter kan te sig under Melodifestivalen 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 samt under Eurovision Song Contest 2013 och 2016. Nu utökar vi denna blogg att även omfatta 2019 års upplaga av Melodifestivalen! Kort sagt, hur har vi det när cirkusen kommer till stan? Vi ska försöka att hålla bloggen aktuell, men ber om överseende om vi inte hinner uppdatera den varje dag, vi kommer att ha en del annat att göra också. Hoppas ni finner detta underhållande och vi önskar er trevlig läsning! Varma hälsningar, Ljuscrewet Melodifestivalen 2018.

fredag 13 mars 2015

Kör vi!


Genrep. 

Trivsel äger!


Vi fick just en FANTASTISK bricka med glädje till FOH! 
Nu lär vi nog överleva detta genrep...
Trivselavdelningen levererar!!

Låång repdag i Friends....

I går repade vi för första gången 12 låtar i sträck inför en final.
Det blev en mycket lång dag och det är synd att säga att hjärnan var på topp när vi satte oss i viewingroom möte efteråt.
Nu kan man tycka att eftersom vi har gjort alla låtar så borde detta vara enkelt, men då är det ju så att i Friends Arena som är aaaningen större än säg, Östersunds Arena, så är samtliga scenfrontar utbytta mot andra starkare armaturer som hänger längre bort och högre upp på grund av siktlinjer i arenan.
Vi har trim ute i arenan på allt mellan 12 och 20 meter beroende på var i arenan trussarna hänger så det är en hel del extra jobb med att peta in allt som förr hette något annat och låg på en annan operatör. 
I runda slängar 170 extra armaturer ska också klonas och administreras av knapptryckarna så det är lite att stå i...


Det blir guld och glitter i årets ballad!


Scengänget driver med Måns animerade kompis i bubbningen inför Måns repetition.


Mariette repar mitt i fläktstormen.
Det är fyra stora vindmaskiner uppe på scenen och en framför för att få fart i alla tyger.


Lite lugnare i slutet.

Choklad!

Som traditionen bjuder har vi fått choklad av en trogen läsare till FOH.
Tusen tack Johan!

Kunde vara värre...


Det är i alla fall inte ritat på en pappersnäsduk...
Skiss från lördagsnatten efter sista deltävlingen när vi kom på hur vi skulle genomföra Loreens mellanakt i andra chansen. 
Från skiss till 800kg extra LED vägg riggad och klar i arenan på två dygn...
Under söndagen växte den en aning så det blev till slut 4.80x4.80m. 
Kul när alla inblandade är så på tårna så att en sån här grej kan genomföras på så kort tid och med ett sådant resultat.