Om oss...

Vi är en samling människor som har valt att lysa upp tillvaron för andra genom att plocka fram konstiga mojänger som blinkar ur svarta lådor och hänga upp dessa på märkliga ställen för er förnöjelse. I denna anspråkslösa blogg ska vi försöka förmedla hur våra dagar och nätter kan te sig under Melodifestivalen 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 samt under Eurovision Song Contest 2013 och 2016. Nu utökar vi denna blogg att även omfatta 2019 års upplaga av Melodifestivalen! Kort sagt, hur har vi det när cirkusen kommer till stan? Vi ska försöka att hålla bloggen aktuell, men ber om överseende om vi inte hinner uppdatera den varje dag, vi kommer att ha en del annat att göra också. Hoppas ni finner detta underhållande och vi önskar er trevlig läsning! Varma hälsningar, Ljuscrewet Melodifestivalen 2018.

lördag 12 mars 2011

I väntan på final....


Jaha, då var det dags. Sex veckors intensivt arbete på turné och åtskilliga veckors förarbete ska nu kulminera. Sista giget av 10 år på turne´, en märklig känsla.
Chokladfontänen ute i cateringen just nu får på något sätt symbolisera jubileumstårtan.
2011 har varit ett av de jobbigaste åren någonsin. Större nummer, mer dans, mer rekvisita, mer led, mer folk mera krångel. Därför är det på sin plats att så här i elfte timmen hylla de som hyllas bör.
Mitt fantastiska crew - utan er skulle ingenting av det vi har gjort överhuvudtaget hänt.
Jag har bara en benämning på er och det är kort och gott PROFFS!
Mina underbara operatörer som utan knot (nåja) jobbar mordiska arbetspass och uträttar storverk!
Love ya!
Emma, assistant LD som avlastar och reder ut allt krångel som inte har med tävlingen att göra, vilken tur att du är med. Eller som vi säger när hon kommer och jobbar: "joy and happiness has arrived".
Resten då?
Jorå, det finns massor med folk som förtjänar plussning!
Videoboysen som håller liv i leddarna, rigging gänget som hänger upp alla 50 tonnen, scenpersonalen med Tobbe Berg i spetsen som skyfflar saker och glasbitar in och ut på scen på nolltid, SVT personalen som paketerar och skickar ut det vi gör i etern på föredömligt sätt, trivselavdelningen som ser till att vi går upp i vikt och alla andra jag glömmer just nu.

Tack för i år, nu är det 15 minuter till sändning och nu ska vi bara orka ända in i kaklet!

4 kommentarer:

 1. Grattis till det 50:e underbara giget. Jag saknar redan både melodifestivalen och framför allt denna underbara blogg. Tack för all förstklassig underhållning.
  Hoppas bloggen lever upp nästa år igen.
  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Johan Ohlsson12 mars 2011 22:53

  Grymt Jobbat! :D

  SvaraRadera
 3. Tack för sjukt snygg ljusdesign! Kör du dansbandskampen också, Fredrik? (Eller minns jag helt fel?) Skulle vara treligt att se lite backstagebilder där ifrån. :)

  /Emanuel

  SvaraRadera
 4. Haten av till alla er!!
  Gott dammmm vad snyggt det var....

  SvaraRadera